Alkmaar: Martijn Haan

Ik ben Martijn Haan, 54 jaar en ik woon samen met mijn vrouw Marianne en onze hond Luna in Heiloo. Ik heb studerende kinderen van 22 en 20 die op zich zelf wonen.

Het heeft even geduurd voordat ik mijn krachten heb kunnen ervaren. Ik was in mijn jeugd een beetje een buitenbeentje, en ben werkzaam gegaan in de ICT vooral om zo min mogelijk met mensen in aanraking te komen. Ik vond mensen maar raar.

Nadat ik meer kennis van het brein kreeg, en na af te studeren in Kunstmatige Neurale Netwerken, waarmee we het menselijk brein willen nabootsen, ben ik meer op zoek gegaan naar de achtergrond van mijn mensen schuwheid. Wat maakte dat ik de mens niet begreep?

Ik kwam erachter dat mensen niet altijd vertellen wat ze denken, en dat ik uit de non-verbale signalen, de taal die ze gebruiken, de manier van spreken en de houding en gedrag meer kon begrijpen wat er werkelijk speelde. Ik begon te begrijpen waarom ik het moeilijk had met mensen.

Ik ben verder onderzoek hierin gaan doen. Wat maakt in het onbewuste dat iemand bepaald gedrag vertoont? Welke randvoorwaarden triggeren welk gedrag? Wat in de omgeving helpt mee? En wat werkt tegen? Hierin ben ik mijzelf nog steeds aan het verdiepen. Dit door het lezen van literatuur over PBB het kijken van filmpjes over gedragswetenschappen, afgewisseld met mijmerwandelingen met de hond. Het Neurogram verdiept deze kennis. Ik ben van mensen gaan houden!

Ik ben in allerlei facetten coach geworden nadat ik me meer ging verdiepen in menselijk gedrag, en hoe ik dit gedrag individueel en in teams kan verbeteren. Ik hou van de energie die ik ervaar van iemand die blij wordt van een inzicht, een goed gevoel en een positieve touch.

Ik ben sportcoach in Padel, holistisch masseur, teamcoach in Agile en LEAN werken, en loopbaancoach. In alle coaching pas ik de PBB methodiek en facetten uit het Neurogram toe . Ik geloof dat de kracht in het individu zelf zit, en andere kunnen hierbij helpen, maar het individu moet de stappen zetten.  Ik heb een boek geschreven Persoonlijk Systemisch Leiderschap, en geef cursus en coaching hierin, wat deze filosofie uitdraagt.

De PBB methodiek en de breintypen brengt me veel toegevoegde waarde bij mijn coaching, Je neemt pas goede beslissingen wanneer je je goed voelt. En de PBB methodiek helpt hier enorm bij. Daarnaast is het goed om te weten welk breintype je bent, om te weten wat jouw stressfactoren zijn, en wat maakt dat je beter leert ontspannen in je werk en leven.

Ik ben nu 14 jaar loopbaancoach in mijn eigen praktijk, deloopbaanspecialist.nl. Ik heb meerdere mensen vanuit de uitkering of burn-out situatie weer aan het werk kunnen helpen. Ik gun mensen die het nodig hebben een luisterend oor, scherpe bevraging, intuïtieve kwinkslagen en begeleiding, zodat ze zelf de stappen gaan zetten die nodig zijn om hun leven te verbeteren. Alles begint met jouw eerste stap.

Neem jij die eerste stap om je bij mij of een van mijn collega’s aan te melden om nu werkelijk verandering te brengen in je manier van leven? Je bent welkom bij mij in Heiloo, of bij een collega van mij ergens anders in het land. Wees welkom!


Geplaatst

in

door

Tags:

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
× Doe de AI kwaliteit van leven test