Wat is een Personal Brein Trainer?

Een Personal Breintrainer is iemand die reeds met een schat aan ervaring als coach, therapeut of trainer besloten heeft om voortaan Positief-Bekrachtigende Breintraining (PBB) te gaan geven. De reden is dat PBB het meest effectief is omdat PBB het beste van het werk van Pavlov combineert met het beste van het werk van Skinner.

Toch verschilt het werk van een Personal Breintrainer van het werk van een therapeut. Therapeuten werken vanuit een medisch perspectief terwijl een Personal Breintrainer je brein traint net zoals een Personal Fitness Trainer je lichaam traint. Dat betekent dat een Personal Breintrainer nooit in je verleden gaat graven. In plaats daarvan ga je oefeningen doen om ervoor te zorgen dat je brein beter wordt in je goed voelen, je verleden loslaten, de toekomst met plezier tegemoet te zien en constructief te denken.

Een Personal Breintrainer is ook geen coach. Bij een coach is het vaak de bedoeling dat jij zelf met een oplossing voor je problemen komt, terwijl het moeilijk vinden van een goede oplossing vaak juist onderdeel van het probleem is. Bij een Personal Breintrainer ga je eenvoudigweg aan de slag met het doen van oefeningen om je brein beter te maken in je goed voelen, je verleden loslaten, de toekomst met plezier tegemoet te zien en constructief te denken. Vaak blijkt dat de oplossing te zijn! Uiteraard doe je alles dan nog steeds zelf, maar je Personal Breintrainer leert je wel welke oefeningen goed werken en hoe je die het beste op jezelf kan toepassen.

Dus wanneer je in de problemen zit, zoek dan uit welke Personal Breintrainer het beste bij je past qua karakter en locatie en ga met hem of haar aan de slag om je brein te trainen!

Zelf een Personal Breintrainer worden!


Mocht je interesse hebben om ook Personal Breintrainer te worden en lid te worden van de Breintraining Coöperatie dan is daar een mogelijkheid toe als alles goed past. We kijken dan naar je achtergrond en wat jouw doelen zijn. Voldoe je aan de toelatingseisen, dan is er nog een ballotagecommissie om te zien of je in het team past. Want wanneer je meedoet met de Breintraining Coöperatie dan word je echt lid van deze coöperatie en dat betekent dat je mede-eigenaar wordt, stemrecht hebt in de Algemene Ledenvergadering, verkozen kan worden tot bestuurder en bij een winstuitkering krijg jij jouw evenredige deel van de winst. Dus mocht je dit willen dan, neem dan contact met ons op en dan sturen we je het informatiepakket toe en spreken we af voor een sollicitatiegesprek.


Nog te vaak bestrijdt de geestelijke gezondheidszorg emotionele problemen (te veel bang, boos en bedroefd, te weinig blij), die ontstaan door negatieve ervaringen, met medicijnen. Waarmee helaas de grondoorzaken van de problemen niet worden aangepakt en medicijnverslaving het gevolg kan zijn en de problemen verergeren.

Gelukkig baseert de Positief-Bekrachtigende Breintraining zich op de baanbrekende werken van Pavlov en Skinner die ontdekten hoe onze omgeving ons observeerbare gedrag èn ons breingedrag bepaalt. PBB combineert beide wetenschapsgebieden op unieke wijze, waardoor oorzaken van emotionele vraagstukken met wortel en al worden aangepakt. Een doorbraak in de geestelijke gezondheidszorg.

— dr. Marius Rietdijk, Universitair Docent Vrije Universiteit

× Doe de AI kwaliteit van leven test