Enschede: Claudia van Mechelen

Waarschijnlijk was ik 8 jaar oud… De halve nacht lag ik al wakker.. En schaamde me rot. Weer had ik niets weten te zeggen tegen die grote jongens uit de bovenbouw. Boos! Op mezelf, de juf en die stommerds. En vroeg me af ik wel had kunnen zeggen om ze op te laten houden. Een slim en gevat antwoord te geven… Avond aan avond lag ik situaties te analyseren en allerlei scenario’s uit te denken.

Wat ik toen nog niet wist, was dat ik onbewust bezig was iets te veranderen aan mijn patroon. Een slimme (en achteraf erg vermoeiende) strategie aan het bedenken was om me beter, sterker en fijner te voelen in die situatie. Als student en later als moeder van 3 jonge kinderen deed ik zeker mijn voordeel met die strategie. In veel andere situaties voelde ik me daardoor toch iets fijner, blijer en soms gewoon gelukkiger.

Als professional heb ik in de afgelopen 25 jaar ruim (tien)duizenden verschillende mensen tegenover me gehad. Professionals die allemaal bezig waren communicatieve tools te onderzoeken en daardoor meer regie te ervaren in contact met klanten, patiënten of burgers. En allemaal, stuk voor stuk, ervoer men meer regie. Niet eens over de inhoud of uitkomst, nee, gewoon, over zichzelf en de eigen beleving.. Gek toch? Zoveel belemmerende overtuigingen en beperkende gedachten die ons vaak tegen houden..

Pas toen ik meer leerde over ABC-NLP, realiseerde ik me dat daar de kern ligt. Het brein houd ons voor de gek..Dat vertelt ons dat we beter moeten zijn, het anders moeten doen..Dat blijft maar in kringetjes draaien en oplossingen proberen te verzinnen voor problemen die er soms helemaal niet zijn. Is het echt zo simpel? Kan ik mijn brein trainen? En me daardoor fijner, beter en zelfs gelukkiger te voelen?

Wat had ik die 8 jarige in het donker graag willen vertellen hoe ze dat makkelijk kon doen, zich goed voelen. Zonder te piekeren. Haar leren regie te nemen over haar eigen gedachten. Die studente willen laten ervaren dat ze heus goed genoeg was en zich niet hoefde te meten met alle andere studenten. De jonge moeder willen leren haar brein instructies te geven zich goed te voelen onder alle omstandigheden. Dát zou nog es lekker zijn, gewoon er voor kiezen je goed te voelen!

Een fijn brein is een fijn leven. Het gaat allemaal om mindset. Leuke kreten, maar hoe dan? Nog iets om je best voor te moeten doen? Nouja, eigenlijk valt dat best wel mee. Als je eenmaal weet hoe je onder alle omstandigheden toch goed kan voelen, heb je een blijer en gelukkiger leven. Wie wil dat nou niet?

Vind je ook dat je meer regie moet nemen? Wil je ook kiezen hoe je je brein inzet? En is het echt tijd om een gelukkiger, blijer en fijner leven te gaan realiseren? Wanneer je op een van deze vragen JA denkt, dan is het tijd om je brein te gaan trainen en vrij te zijn van je brein. Neem contact op met mij of een van onze andere breintrainers voor een breinvrij en breinfijn leven.

Tot snel! Claudia


Geplaatst

in

door

Tags:

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
× Doe de AI kwaliteit van leven test