Eindhoven: Wendie den Doop

Ik heb altijd in de psychiatrie gewerkt ben begonnen als persoonlijk begeleider bij een RIBW, daarna ben ik ruim 12 jaar Contactcoach geweest, we werkten met een door mij ontwikkelde methodiek om eenzaamheid tegen te gaan en mensen zulke goed passende kennissen en vrienden te laten vinden dat hun leven veel fijner werd en ze minder reguliere zorg nodig hadden. Toen De Boei contact wegbezuinigd werd heb ik binnen de reguliere psychiatrische zorg gewerkt als begeleidkundige en later als ervaringsdeskundige sr, maar kon mijn draai niet goed vinden. Ik miste het maken van impact en het echt kunnen coachen van grote veranderingen in de levens van mijn cliënten. Daarom heb ik me uiteindelijk om laten scholen naar re-integratie coach en IPS Opleidings- en Arbeidscoach waarbij ik me weer als een vis in het water voel: Ik zie mensen weer durven dromen, groeien, genieten van hun groei en weer perspectief ontdekken in zichzelf en hun situatie.

Er is echter meer:

Sinds 1999 ben ik bezig met PBB.

Tijdens mijn eerste kennismaking was dat als klant , ik wilde iets gaan doen wat ik superspannend vond en zocht een manier om mezelf beter door deze grote uitdaging heen te loodsen. In die tijd had ik last van nare gevoelens en gedachten die me overvielen en ik vond mezelf helemaal niet zo oke. Ik wist niets van PBB, had de naam van Harry doorgekregen van iemand die tevreden was over zijn aanpak.

Bij het kennismakingsgesprek ging er een wereld voor me open: Heb ik filters die mijn persoonlijke ervaring kleuren? Neem ik niet de waarheid waar, maar enkel mijn gefilterde waarheid? Kan ik met die filters spelen om zo een veel fijnere ervaring van dezelfde gebeurtenis te krijgen, met zelfverzekerder te voelen en handiger gedrag te vertonen?

Hoef ik niet alles te geloven wat ik denk?

Ik vond het mindblowing.

Vooral toen ik merkte dat t werkte.

Had geleerd dat ik moest accepteren wat er is, dat ik alle gevoelens, vooral de vervelende, onder ogen moest zien, er woorden aan moest geven en graven , graven , graven in mijn eigen narigheid in de hoop een doorbraak bereiken om zo mijn last te verlichten. Het werkte soms wel, maar het was vooral zwaar. Dan denk je te weten waar die rotgevoelens vandaan komen en dan? Accepteren maar weer.

Met PBB leerde ik dat ik zelf invloed had op wat ik dacht, voelde en bedacht, en dat ik, wanneer ik die invloed op  mijn breinprocessen goed gebruikte ik meer voor elkaar kreeg dan verwacht.

Ik werd verliefd op de vrijheid die PBB me bracht en besloot er goed in te worden, zodat ik dit zelf met andere mensen kon gaan doen en hen ook vrijheid kon geven waar ze dachten vast te zitten.

Heb bij veel verschillende mensen trainingen en les gehad, na Harry. Hoe meer ik leerde, trainde en las, hoe minder ik een rode draad kon ontdekken. Kon je alle technieken overal voor gebruiken of moest je met zaken rekening houden?

De mensen die ik door de jaren heen behandeld heb, ondergingen mijn behandeling. En vaak bleken de technieken niet voldoende om een blijvende verandering teweeg te brengen, maar moest ik nog meer technieken uit de kast halen om dit te bereiken.

Vaak vroegen mensen me waarom ik niet gewoon voor mezelf begon als Personal Brein Training, ik was immers kei goed  ik zei steeds dat ik t gevoel had het hele gebeuren nog niet goed genoeg onder de knie te hebben en ging weer ergens anders een training doen.

Tot ik in aanraking kwam met de Breintraining van Joost van der Leij:

Hij leerde me dat je mensen zelf de meest handige technieken aan moet leren, heel simpel door ze te trainen, zodat ze hun breinprocessen zelf kunnen bijsturen, hun hele leven lang.

En dat het ‘t beste werkt om in logische, elkaar opvolgende stappen, met mijn  client technieken te trainen, zoals stoppen met piekeren, je gevoelens leren besturen, je fantasie als bondgenoot te maken, een sterk 30 jarenplan te hebben en je verleden en heden op te ruimen, waardoor er ruimte en rust ontstaan zodat jij echt kunt gaan leven in plaats van overleven wat maakt dat je kunt gaan genieten van jouw leven en steeds meer successen gaat ervaren.

Bij Joost heb ik vervolgens zo’n beetje alle opleidingen en trainingen gevolgd die hij aanbood, daarvoor had ik altijd het gevoel van mmm, ik kijk toch nog even verder…

Breintraining bestaat niet alleen uit technieken.

Bij Breintraining zoeken we eerst samen uit wat jouw breintype is, zodat je meteen een hoop kennis krijgt over jezelf: jouw aangeboren bijzonderheden, jouw valkuilen en jouw grote krachten, jouw verleidingen en jouw grootste deugd. Waar wordt jij, gewoon door jouw hardware, het gelukkigste van, en hoe kun jij het gemakkelijkste ontspannen?

Vervolgens train je technieken die je helpen om:

1.       Goede beslissingen te nemen

2.       Jouw doelen te bereiken

3.       Je goed te voelen ongeacht de omstandigheden

4.       Goed met jezelf en andere mensen te communiceren

5.       Van het leven en al jouw kleine en grotere successen te kunnen genieten.

Tot slot leer je de techniek van het ABC model ( Antecedenten, Behaviour/ gedrag en Consequenties) uit de gedragswetenschap waarmee je eigenlijk leert om gewenst gedrag, zoals iedere dag jouw technieken oefenen, te ( laten ) belonen en ongewenst gedrag te laten uitdoven door het niet te belonen en zelfs op een irritante manier te bestraffen, zodat je er steeds minder zin in krijgt om het ongewenste gedrag te gaan vertonen.

Hoe handig is dat?

Mijn ideale cliënt heeft helemaal genoeg van zijn of haar problemen en wil kei hard een oplossing, wil er ook voor werken, net als ikzelf altijd gedaan heb.


Geplaatst

in

door

Tags:

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
× Doe de AI kwaliteit van leven test