Depressie

26

Totaal

23

Geslaagd

88

Percentage

Depressie is een veelvoorkomende, maar ernstige stemmingsstoornis die invloed heeft op hoe je denkt, voelt en functioneert in het dagelijkse leven. Het kan leiden tot diverse emotionele en lichamelijke problemen en kan het moeilijk maken om op een normale manier te werken of van het leven te genieten.

Het is belangrijk te begrijpen dat depressie niet gewoon een zwakte is of iets dat je kunt “wegschudden.” Het vereist begrip, steun en professionele behandeling. Echter, de eerste stap om uit de duisternis van depressie te komen, is erkennen dat er een probleem is en bereid zijn om hulp te zoeken.

Het goede nieuws is dat depressie behandelbaar is. Verschillende benaderingen kunnen effectief zijn, afhankelijk van de aard en de ernst van de depressie. Breintraining is daar één van.

Als je denkt dat je depressief bent, is het belangrijk om te praten met een personal breintrainer die je situatie kan beoordelen. Soms is de grootste hindernis de bereidheid om die eerste stap te zetten. Weet dat er steun is en dat er mensen zijn die willen helpen.

Vrienden en familie kunnen ook een belangrijke rol spelen in het herstel. Dus vertel hen hoe je je voelt. Zij kunnen je steunen en aanmoedigen om de hulp te zoeken die je nodig hebt.

Het pad naar herstel kan uitdagend zijn, maar met de juiste behandeling en ondersteuning is verbetering mogelijk. Het is een proces dat inzet en het trainen van je brein vereist. Maar doe het samen met een personal breintrainer.

Herinner jezelf eraan dat het oké is om hulp te vragen en dat het nemen van die eerste stap een teken van kracht is in plaats van zwakte. Je leven is het waard om geleefd te worden, en je hebt de kracht om de controle terug te nemen. Elk klein stapje voorwaarts brengt je dichter bij een gelukkiger en gezonder leven.

Misschien een vreemd concept om met een depressie te stoppen. Dat klinkt makkelijker dan dat het misschien is. Meestal praat je over een depressie als iets waar je over heen komt. Alsof het een hoge berg is waar je na lang ploeteren en klauteren overheen gekomen bent. Dan klinkt het alweer een stuk minder makkelijk. Toch is de manier waarop je over een depressie praat van net zo veel invloed op de depressie als de technieken die je kunt gebruiken om de depressie achter je te laten. Vandaar dat PBB zo’n goede manier is om van een depressie af te komen.

Depressie: casus #1

Na aanzienlijke tegenslag en een scheiding, voelde trainee zich depressief over zijn leven. Daarnaast had hij behoefte aan ondersteuning en praktische tips om zijn leven weer op orde te krijgen.

Na enkele privé PBB sessies, was de depressie over en kon trainee zich weer goed voelen. Vanaf dat moment heeft hij ook weer zijn leven opgepakt en ervoor gezorgd dat dingen weer beter gingen.

Depressie: casus #2

Na een grote scheiding, is trainee niet goed in staat om volwaardige relaties aan te gaan. In haar huidige relatie valt trainee vaak uit naar haar vriend. Of ze voelt zich depressief.

In vier PBB sessies leert trainee om een onderscheid te maken tussen irritaties en big issues waardoor ze weet wanneer ze voor haar gelijk moet vechten en wanneer niet. Daarnaast heeft zij geleerd om haar negatieve emoties te stoppen en weer plezier te maken in haar leven.

Depressie: casus #3

Trainee had een periode van drie jaar achter de rug waarin hij depressief was over de onverwachte dood van zijn broer. Nadat we in de eerste sessie met name aan de slag waren gegaan met het zwart/wit terugspoelen van de traumatische ervaring uit het verleden, merkten we in de eerste sessie al dat de emotionele lading van de herinnering verdwenen was.

De tweede sessie was trainee eigenlijk dan ook alleen maar bezig met de stress rond een mogelijk ontslag aangezien de onderneming op de rand van het bankroet stond. Uit de oefeningen die we deden bleek client echter een heel andere functie te ambiëren. Ik was dan ook in staat uit te leggen dat het weinig zin heeft te stressen over een baan die je niet wilt hebben. Trainee leerde hoe hij ontspannen met de situatie om kon gaan. Aan het einde van de tweede sessie heb ik nog gecontroleerd in hoeverre trainee nog last had van depressieve klachten over het verleden, maar deze waren definitief vergeten.

Meteen aan de slag met het trainen van je brein in zich goed voelen

Geplaatst

in

door

Tags:

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
× Doe de AI kwaliteit van leven test