Verzuim verlagen met Positief-Bekrachtigende Breintraining

Stress is de nummer één waarom medewerkers verzuimen. Vaak heeft die stress helemaal geen relatie met het werk, maar komt die stress voort uit de privé situatie. Toch leidt privé stress er ook toe dat medewerkers uitvallen.

Met Positief-Bekrachtigende Breintraining (PBB) zorgt de Personal Brein Trainer ervoor dat jouw medewerkers beter leren omgaan met stressvolle situaties. Met BPP doe je alleen een serie verbeeldingsoefeningen zonder dat er gegraven wordt in het verleden. PBB is dan ook geen vorm van therapie of een medische ingreep. PBB is eenvoudigweg het trainen van je brein om ervoor te zorgen dat je brein beter wordt in zich goed voelen, het verleden achter je te laten, zorgen over de toekomst weg te nemen en constructief te denken.

Door een uurtje per week aan de slag te gaan met een Personal Brein Trainer wordt de medewerker in een 1-op-1 situatie op een ontspannen, leuke en plezierige manier getraind in het doen van mentale oefeningen. Binnen een aantal weken, hooguit een aantal maanden, heeft de medewerker geleerd hoe hij of zij deze oefeningen helemaal zelfstandig kan doen en is er geen Personal Brein Trainer meer nodig. De medewerker is dan wel veel beter in staat om met stressvolle situaties om te gaan en de kans op verzuim bij deze medewerker daalt flink.

Personal Brein Trainers inhuren voor de eigen medewerkers kan zowel op basis van een inspanningsverplichting als een resultaatsverplichting. Welke optie voor jouw organisatie de beste keuze is, bespreken we graag in een kennismakingsgesprek.


Geplaatst

in

door

Tags:

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
× Doe de AI kwaliteit van leven test